Wandelen

Landschapsbeheer Groningen ondersteunt wandelaars in de provincie Groningen op verschillende manieren. Zo zijn we de uitvoeringsorganisatie van het Routebureau Groningen, we ondersteunen dorpen bij het uitzetten en aanleggen van routes, we nemen het initiatief voor de ontwikkeling van wandelpadennetwerken en we denken mee over de route van de Tocht om de Noord.

Historische paden

Landschapsbeheer Groningen werkt aan behoud en herstel van historische wandelpaden als jaagpaden, kerkepaden, schoolpaden, schouwpaden en handelsroutes. Waar mogelijk zorgen we ervoor dat ze worden opgenomen in een ommetje of in een wandelpadennetwerk als Waddenwandelen. Zo maken we het landschap toegankelijk en beleefbaar.

Nieuwe paden

Daarnaast werkt Landschapsbeheer ook aan nieuwe paden. We onderhandelen bijvoorbeeld met boeren over het openstellen van een boerenlandpad, zodat bewoners en bezoekers het landschap niet vanaf de zijlijn hoeven te beleven, maar er doorheen kunnen lopen. Ook zetten we Foodwalks uit; routes waarlangs in verschillende jaargetijden eetbare planten en vruchten kunnen worden geplukt.