04-11-2019
Vrijwilligers zetten zich in voor het landschap van Groningen

Ruim 800 vrijwilligers staken zaterdag 2 november de handen uit de mouwen in de provincie tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag. Op 36 zeer verschillende locaties gingen jong en oud, samen met vrienden, familie, buren en dorpsbewoners aan de slag in het Groningse landschap. Een mooie groene traditie op de eerste zaterdag van november.

Wethouder Harmannus Blok van gemeente Het Hogeland gaf samen met bestuursvoorzitter Albert Rodenboog van Landschapsbeheer Groningen het ‘startschot’ in Zuidwolde. Daar zijn op diverse locaties 23.000 bloembollen uitgezet en gepoot ten behoeve van de biodiversiteit. Het thema van dit jaar.

De Natuurwerkdag is inmiddels in heel Nederland een begrip op de eerste zaterdag van november. Landelijk zijn bijna 14.000 deelnemers op 563 locaties aan het werk geweest. Zagen, snoeien, knotten, zeisen, werkzaamheden die erop gericht zijn het landschap aantrekkelijker en leefbaarder te maken voor mens en dier.

De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en is een initiatief van LandschappenNL. In de provincie Groningen neemt Landschapsbeheer Groningen de organisatie voor haar rekening.