Wandelen met een doel? Adopteer een route!

Iedereen die wel eens wandelt, weet hoe vervelend het is als een routekaart halverwege niet blijkt te kloppen, als een pad versperd is of de bewegwijzering opeens ontbreekt. Om dat te voorkomen, laat het Routebureau Groningen alle routes elk jaar nalopen. Een enorme klus, waar het alle hulp bij kan gebruiken. Daarom roept het Routebureau alle Groningers die van wandelen houden op om een of meerdere routes te adopteren.

Met 400 wandelroutes is Groningen een echte wandelprovincie. Het routenetwerk is niet alleen uitgebreid. Het is ook zeer gevarieerd. Of een wandelaar nu een ommetje wil lopen of een langeafstandsroute. Het liefst over verhard pad wandelt of boerenlandpad. In het bos of door de weilanden. Het Routebureau Groningen heeft alle opties in kaart. Die maakt het digitaal toegankelijk via wandelen.groningen.nl. Om ze ook fysiek toegankelijk te houden, is het Routebureau op zoek naar vrijwillige wandelaars.

Vrijwillige wandelaars

Vrijwillige wandelaars adopteren zoveel kilometer route als zij willen nalopen. Dat kan één ommetje zijn, maar ook een aantal langere of kortere routes. Samen een route adopteren is leuk en praktisch. Dan kan de een bijvoorbeeld de routekaart in de gaten houden en de ander de bewegwijzering. Vrijwillige wandelaars checken namelijk alle routes aan de hand van de kaart en de bewegwijzering.

Wilt u een route adopteren of wilt u meer informatie? Mail dan naar Riek Guikema of bel 050 534 51 99.
logo provincie 300 dpi cmyk

Het Routebureau Groningen wordt mogelijk gemaakt door de provincie Groningen en alle gemeenten.