Voor dorpsverenigingen met een groen plan

In veel dorpen werkt Landschapsbeheer Groningen samen met dorpsverenigingen. Soms op verzoek van de dorpsvereniging, maar vaak nemen wij het initiatief. Bijvoorbeeld voor projecten als B(l)oeiende Bosranden of Kerken in het groen.

In een aantal dorpen hebben we de afgelopen jaren samen met de dorpsvereniging gewerkt aan (landschaps)ontwikkelingsplannen. Onder meer in Garnewolde en in de wierdedorpen Eenum, Westeremden, Leermens en Tinallinge. Maar ook Westernieland hebben we met de dorpsbewoners en dorpsvereniging een mooie groene impuls gegeven, met onder andere een ommetje en een dorpsboomgaard.

Op zoek naar een partner?

In Rottum hebben we met de dorpsvereniging samengewerkt aan het herstel van de dorpswierde en het kerkterrein. Ook is er een wandelpad aangelegd over de oude kloostersingel rond het dorp. Zijn jullie als dorpsvereniging ook op zoek naar een partner voor het realiseren van landschappelijke wensen. Bekijk de folders of neem vrijblijvend contact op. Dan kijken we graag of we die samen kunnen vervullen.
Bellen kan ook: 050 534 51 99.

voorkant flyer kerken in het groen voorkant flyer bloeiende bosranden voorkant flyer natuurlijke speeltuinen voorkant flyer ommetje