Boek Groninger kleibossen

Kleibossen zijn vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw aangeplant op diverse locaties in het kleigebied van Noord Groningen. Inmiddels zijn de oudste bossen circa 40 jaar oud. Ze hebben zich ontwikkeld tot gevarieerde en structuurrijke bossen met een rijke flora en fauna. Albert-Erik de Winter struint al ruim tien jaar door deze bossen om de soortenrijkdom vast te leggen. In het boek Groninger Kleibossen – groene parels in het agrarisch cultuurlandschap deelt hij zijn kennis.

Het bevat informatie over het rijke planten- en dierenleven, de (cultuur) historie en de recreatieve betekenis van de Groninger kleibossen en is voorzien van fraaie natuur- en landschapsfoto’s. Een aantal ommetjes nodigt de lezer uit ook zelf op onderzoek te gaan en te ontdekken hoe mooi de kleibossen zijn.

René Walhout interviewde Albert-Erik de Winter in De Centrale van RTVNoord over het boek Groninger Kleibossen (het interview begint op circa 16 minuten).

De tekstredactie was in handen van Myriapoda backoffice bureau en Leo Stockmann. DTP at home verzorgde de grafische vormgeving en Uitgeverij Profiel Bedum de productie. De uitgave is mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, het door het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerde Meester Prikkebeen Fonds, Landschapsbeheer Groningen, Het Groninger Landschap en Natuurmonumenten.

U kunt het boek ook via Landschapsbeheer bestellen.