07-10-2019
Westeremder Ommetje geopend

Zaterdag 5 oktober is het Westeremder Ommetje officieel geopen. Alles zat de organisatie mee: het weer was prachtig, de opkomst groot, de muziek lyrisch, het theaterstuk geweldig en het borrelen & eten achteraf was een gezellige afsluiting van de dag.

De presentatie over de aanleiding, aanpak en het proces van het ommetje en het onstaan van het landschap en dorp, maakten velen enthousiast voor deze wandeling. Zelfs inwoners, die geboren en getogen zijn in Westeremden, zeiden anders tegen het landschap aan te kijken.

Na de onthulling van het informatiebord op het Dorpsplein door wethouder Rudi Slager (oud inwoner van Westeremden) kon de wandeling van ca. 4 km beginnen. Onder belediging van Emo (abt van klooster Bloemhof uit Wittewierum) en zijn broer Addo, die hun verhalen vertelde over hoe het landschap er 800 jaar geleden eruit zag. Een prachtige belevenis om met dorpsgenoten en geïnteresseerden het ommetje in te wijden en feestelijk te vieren. En voor iedereen die er niet bij was, een ommetje om zelf te ervaren en te wandelen.

Het Westeremder Ommetje is gratis te downloaden: Publicaties Landschapsbeheer Groningen