06-12-2018
Snoeien fruitbomen basiscursus 2019

Fruitbomen en hoogstamboomgaarden zijn karakteristieke elementen in het landschap van de provincie Groningen. Denk maar eens aan sfeervolle boerenboomgaarden, een stijlvolle fruittuin bij een historische buitenplaats of een bloeiende solitaire vruchtboom. De diversiteit aan fruitrassen is bijzonder groot, sommige zijn kenmerkend voor de eigen streek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het behoud van fruitbomen is het van belang om regelmatig te snoeien. Landschapsbeheer biedt hiervoor de kennis aan met een basiscursus ‘Snoeien fruitbomen’. De basiscursus voor beginners is bedoeld voor eigenaren, vrijwilligers en andere belangstellenden. Er wordt o.a. aandacht gegeven aan opbouw van de kroon, zomer- en wintersnoei, vormsnoei, vervangingssnoei, snoeiregels, onderhoud aan jonge bomen, achterstallig onderhoud en het evenwicht tussen groei en vruchtbaarheid. Op twee praktijkdagen wordt u onder deskundige leiding vertrouwd gemaakt met het snoeien.

 

Data; zaterdag 23 en 30 maart van 9.00 tot ca. 14.30 uur.

Theorie, veiligheid bij het werken in de boomgaard, snoeitechniek en gereedschap, snoeien van jonge fruitbomen, onderhoudssnoei en achterstallig onderhoud, planten van een boom.

De kosten zijn € 100,- voor de cursus inclusief  een digitale cursusmap, koffie en thee en een certificaat. En u ontvangt een mooi naslagwerk ‘Hoogstamfruit’.

De locaties voor de praktijkdagen worden later bekend gemaakt.

 

Aanmelden;

U kunt zich aanmelden tot 18 maart a.s. Bij minimaal 15 deelnemers gaat de cursus door. U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen.

Aanmeldformulier; http://goo.gl/forms/oPFcDODg4W  (hierop klikken)

 

Voor meer informatie kunt u vragen naar;

Riek Guikema,

Landschapsbeheer Groningen

tel: 06-22 12 34 20

r.guikema@landschapsbeheergroningen.nl