21-06-2019
Genieten van het uitzicht

Donderdag 20 juni is in Warffum de nieuw geplaatste kunstbank onthuld aan de Oosterstraat. Vanaf de bank heeft men prachtig uitzicht vanaf de wierde op het, lager gelegen, omringende land. Dank Ron Caspers voor dit prachtige vakwerk! De kunstbank is ‘geadopteerd’ door de plaatselijke basisschool OBS Jansenius de Vries. Zij gaan de bank gebruiken als een fysiek aanknopingspunt in het landschap, om het verhaal van de Terpen- en Wierden te vertellen aan de leerlingen.

Voorafgaand aan de onthulling van de bank heeft onze eigen erfgoeddocent Riek Guikema een gastles gegeven aan de leerlingen van de basisschool over hun eigen leefomgeving. De les werd afgesloten met een wandeling door het dorp onder leiding van de directeur van het Openluchtmuseum Het Hoogeland Stijn van Genuchten.

Daarnaast zijn er aan het Oosterkerkpad en Zuiderkerkpad witte hekwerkjes geplaatst die passen bij het cultuurhistorische beeld van de kerkepaden. Dit najaar voeren onze mannen van Team Veldwerk nog enkele beplantingswerkzaamheden uit.

Dank aan alle inwoners van Warffum voor hun positieve bijdrage aan het project Terpen- en Wierdenland!