08-01-2014
Basiscursus Boerenerven van start

In maart gaat er weer een basiscursus Boerenerven van start. Woont u op een boerderij of heeft u altijd al meer willen weten over de inrichting van boerenerven, dan is dit uw kans. De cursus combineert theorie en praktijk. Zo leert u wat een erf waardevol maakt, welke functies het heeft en hoe erven van oudsher in verschillende regio´s ook verschillend worden ingevuld. Tijdens een excursie langs diverse erven kunt u zien wat er mogelijk is met een erf, maar ook hoe u problemen op uw erf kunt aanpakken.

logo groen en doen ladder groot

Praktijkdag

Gewapend met deze kennis, gaat u op de praktijkdag op 29 maart zelf aan de slag op een boerenerf. Onder begeleiding van cursusleidster en boerenervendeskundige Heilien Tonckens, voert u verschillende werkzaamheden uit, zoals het snoeien en aanplanten van bomen. Centraal in de cursus staat de erfbeplanting: hagen, singels, laanbomen, boomgaarden en solitaire sierbomen.

 

Praktische informatie

De cursus bestaat uit drie theorie-avonden (4, 18 en 25 maart), een excursie (8 maart) en een praktijkdag op 29 maart 2014. De theorie-avonden worden gehouden bij Stichting Landschapsbeheer Groningen aan de Roderwolderdijk in Hoogkerk. De kosten van de hele cursus bedragen € 95,- per persoon, inclusief cursusmap en consumpties. Het minimum aantal deelnemers is 15.

 

17154npllogo_2010_rgb300