Vrijwilligerswerk voor het landschap

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter onze organisatie. Door de inzet van honderden Groningers kan Landschapsbeheer Groningen veel betekenen voor het Groninger cultuurlandschap. Wij hebben onze wortels in het vrijwilligerswerk en zijn nog steeds de grootste groene vrijwilligersorganisatie. Neem alleen onze brigades, zoals de hoogstamfruitboombrigade, de poelenbrigade of de zeisbrigade, die zich actief inzetten voor herstel, behoud en beheer van verschillende landschapselementen.

 

Vrijwilligerswerk voor iedereen

Ook zin om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Dat kan op heel veel manieren. Van een vast aantal uren per maand tot af en toe, als je een dagje overhebt. Met schop en zaag, met stappenteller of pen, met je voeten of je ogen, met je handen of je hoofd. Vrijwilligerswerk in het landschap is ontzettend veelzijdig. Iedereen kan het doen.

Z-Groenstrook-De-Hoogte---4-kleinJe hoeft dus geen groene vingers te hebben om een waardevolle bijdrage te leveren aan een mooi en toegankelijk cultuurlandschap. Het belangrijkste is dat je je betrokken voelt bij het landschap en dat je daar iets mee wilt doen. Of je nu vijftien bent of vijftig, zeven of zeventig. Groen vrijwilligerswerk is zinvol, leuk en je leert er vaak nog iets van ook. Iets voor jou? Neem dan contact op met Adri Rosenboom. Ze vertelt je graag wat er mogelijk is.

 

Beheer en onderhoud

Landschapsbeheer ondersteunt en faciliteert verschillende dorpsgroepen die het beheer en onderhoud van een terrein of dorpsbosjes verzorgen. Ook hebben we regelmatig leuke klussen voor vrijwilligers die zin hebben om een dag(deel) actief in het groen bezig te zijn. Tijdens de landelijke Natuurwerkdag kun je als groene vrijwilliger zelfs op meer dan twintig locaties aan de slag en ook tijdens NL-doet zijn we op meerdere locaties actief. Hou voor meer vrijwilligersactiviteiten onze Groene Agenda in de gaten.

vrijwillige wandelaars utrechtVrijwillige wandelaars

Om de kwaliteit van het netwerk aan wandelpaden in Groningen in de gaten houden, lopen vrijwillige wandelaars op ons verzoek routes na, ze kijken of de bewegwijzering nog op orde is en de paden nog toegankelijk zijn. Vrijwillige wandelaars zijn actief in de hele provincie. Je kunt zelf aangeven waar je wilt wandelen. Neem voor meer informatie contact op met het Routebureau Groningen.

 

Gedragscode voor begeleiders van minderjarigen

Landschapsbeheer Groningen verwacht van iedereen die voor ons werkt of deelneemt aan een van onze activiteiten, dat hij/zij zich houdt aan de omgangsregels.