Bijenwerkdag. Doe ook mee!

Doe mee met de Bijenwerkdag

Kom 9 en 10 maart in actie met Nederland Zoemt

Ze zorgen voor de kers op je taart en de aardbeien onder je slagroom. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving. Ze zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 385 soorten is bedreigd.

 

Nederland Zoemt organiseert op 9 en 10 maart de Bijenwerkdag als onderdeel van het project ‘De Wilde Bijenlinie’. Met z’n allen aan het werk voor de wilde bij. Om het aantal nestgelegenheden te vergroten worden er dan bijenhotels gebouwd en steilwandjes aangelegd. De voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) moet in dat weekend worden verbeterd door planten te zaaien en struiken te planten. Op 21 en 22 april organiseren we bovendien een nationale bijentelling. Ook daar kun je aan meedoen.


Waar?

Op 9 en 10 maart kan iedereen, jong en oud, aan de slag om iets te doen voor de wilde bij. Landschapsbeheer Groningen werkt daar van harte aan mee. In Groningen kun je terecht bij de Google vlinder- en bijenidylle in Uithuizen. We hopen binnenkort nog meer locaties te kunnen openstellen. Doe jij mee? Schrijf je in voor de bijentelling op www.nederlandzoemt.nl. Vanaf februari kun je je daar ook inschrijven voor de bijenwerkdag. Wat is Nederland Zoemt? LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu slaan de handen ineen. Met maar één doel. De wilde bij moet zich hier thuis voelen. Daarvoor heeft hij ruimte nodig om te nestelen en genoeg plek om eten te vinden. Samen laten we Nederland zoemen voor de wilde bij. Nederland Zoemt is mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.


Wil je meer weten?

Kijk voor meer informatie over de bijenwerkdag op www.nederlandzoemt.nl en voor meer informatie over de wilde bijenlinie op www.landschapsbeheergroningen.nl (vanaf januari).

Heb je vragen of wil je een locatie aanmelden? Neem dan contact op met Albert-Erik de Winter. Dat kan per telefoon op 050 – 534 51 99 of per mail op a.e.de.winter@landschapbeheergroningen.nl.

Nationale Postcode Loterij

 

  • Datum: 10 mrt 2018
  • Tijd: hele dag
  • Locatie: diverse locaties
  • Georganiseerd door: Nederland zoemt
  • Contact www.nederlandzoemt.nl
  • Kosten: gratis
beeldlogo